8 Mart 2018 Perşembe

2017 Gelinlik Modelleri - İğne İplik Moda


1 yorum:

  1. Kadikoy subelerinde gelinlik diktirmek uzere pesin olarak tek seferde odeme yaptik. Cunku nisanlim ve ben yurtdisinda okuyorduk, istanbulda gelinlik bulmak icin sayili gunumuz vardi, 3 gun sabah aksam dolanmis ve ertesi gun ucagimiz oldugu icin panik icinde odemeyi yapmistik. Bu sirket iste bizim bu panik halimizden sonuna karar yararlandi. Ben sozlesmeye imza atilir atilmaz o gelinligi istemedigimi fark ettim, aglamaya basladim. Beni o halde aglarken gormelerine ragmen, hemen o aksam kalip cikartilip olcumun alinmasi icin ikna etmeye calistilar. Mutsuz gozyasli bir gelini gorup hic zaman tanimadan olcumu aldilar o aksam. Resmen gozyaslari icinde olcumu aldilar .. durmadan.
    O gece eve gidince mesaj attim sirket cep telefonlarina, acilen konusabilir miyiz diye, sabah magaza acilinca gorup hicbir isleme baslamamalari icin.

    Ayni zamanda sabah magazalari acilir acilmaz once ailem, sonra ben aradik konustuk kendileri ile, gelinlikden vazgectigimizi herseyi durdurmalarini talep ettik. Sirketten yetkili "bende sabah ailenle konusunca merak ettim neden oyle vazgecti gelinimiz diye, atolyedekilerede soyledim ne kadar uzuldugumu sasirdigimi, durdurdum bende isi" dedi
    Bende kesin net sekilde, onlardan gelinlik istemedigimi sozlesmeyi iptal etmelerini soyledim ve Paramizi geri istedim. Henuz 24 saat bile gecmemisti. tek yapilan islem bir gece once kalip cikarmak icin kesilen kumas parcasiydi !
    Iste o noktada, is "aa olur mu cokdan bu sabah senin gelinligine baslandi bile" ye dondu. gozgore gore yalanlar yalanlar..

    Kadikoy subelerinde magaza, muasebe, atolye hepsi ayni binada bildiginiz gibi. Calisanlar heran iletisim halindeler.
    Bize ne soylendi cevap olarak tahmin edin! hemen o sabah atolyedekiler kumasi kesmisler dikime baslamislar bile! -bize 7 ay sonra gerekli olacak gelinlik icin ise bakin- Bir gelin bir gun oncesinde hungur hungur agliyorsa o sekilde zorla olcu almissan, durdurulmasi icin telefonlar edilmisse sabahdan, ayni binada bunlardan bir haber sabahin korunde kumas kesmek dikime baslamak..? -ki varsayin onlarin kendi icindeki bir binada haber agi sorunu varsa, islemi durduramamalari bizim sucumuz mu? ve taa 7 ay sonraki bir gelinligi hemen o sabah acilir acilmaz kesmek..bu ne kadar inandirici.

    Bizden ne kadar para aldilar, iptal etmemize ragmen tahmin edin bunuda. Benim ustume o gece cikardiklari kalibin bedeli tam tamina 1000TL imis !

    Ankara’da durust isini profesyonelce yapan bircok gelinlikciler ile de gorustuk,kumasi gosterdik, bu sirketin durustlugune inanmiyorlar onlarda tabi ki.

    Nisanlim ve ben yurtdisinda kendi imkanlarimizla okuyoruz. Belli ki bu sirket (asla bir moda evi, yada gelinleri mutlu etme amaci guden bir yer degil) yurtdisi lafini duyunca bizi yoluncak tavuk olarak gorup her turlu yalani kandirmacayi kendi haklari gorduler. Oysa Bizim icin bu 1000TL cok onemli bir paraydi hele ki bu dugun arifesinde.

    Araya avukatlarda koyduk, ancak her turlu yalanlarina devam edip, o gece 15 dk da kestikleri kumas parcasinin, ve ertesi gun koyulduklari gelinlik isinin(!) 1000 TL olduguna israr etmeye devam ettiler. Emeklerimizle kazandigimiz 1000 TLnin uzerine konup hicbir sekilde geri odeme yapmadilar bize.

    Biz oraya marka degerlerine guvenip girmistik. Asla ve asla guvenmeyin uzak durun diyoruz.
    Tum gelin adaylari, goz yaslari icinde cikmak istemiyorsaniz bu sirketten kesinlikle uzak durun.

    YanıtlaSil